Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΑΠΟΨΗ


Διγλωσσία 


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Απλή αναλογική πρότεινε και εξακολουθεί να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή, με λίγα λόγια, κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς με το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα ένα κόμμα για να καταστεί αυτοδύναμο θα πρέπει να λάβει ποσοστό άνω του 50% του συνόλου των έγκυρων ψήφων, αν δεν ισχύει το “κατώφλι” του 3% ή ελαφρώς χαμηλότερο σε αντίθετη περίπτωση.
Την ίδια ώρα, με τις δημοσκοπήσεις να είναι εξαιρετικά ευνοϊκές γι' αυτόν, ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός αρνήθηκε και αρνείται κάθε συνεργασία, θέτοντας μαξιμαλιστικούς στόχους στο όνομα του ελληνικού λαού!
Δείχνοντας, έτσι, ξεκάθαρα ότι ο εξ αρχής στόχος του, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 6ης Μαΐου, ήταν ένας και μόνο: η διενέργεια νέων εκλογών.
Με απώτερη στόχευση να αυξήσει εκ νέου τα ποσοστά του, διεμβολίζοντας πλήρως τα κόμματα που τοποθετούνται στην ευρύτερη κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά), αλλά και το ΚΚΕ (σε όποιο βαθμό είναι αυτό εφικτό) και να καταστεί ο ένας από τους δύο μεγάλους πολιτικούς πόλους της επόμενης ημέρας.
Εκμεταλλευόμενος, πιθανότατα, αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ των 12 συνιστωσών μετασχηματιστεί σε ένα ενιαίο κόμμα και λάβει την πρώτη θέση στις εκλογές, το πριμ των 50 εδρών που δίνει ο “καλπονοθευτικός”, κατά τον κ. Αλέξη Τσίπρα, νόμος του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Μάλιστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου