Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΨΗ


Ποτέ μη λες ποτέ...


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Τον Φεβρουάριο του 2010, πέντε περίπου μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009, ο τότε βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης απαντούσε, από το Καστέλι Κισάμου, σε ερώτηση των “Χ.Ν.” για το αν σκοπεύει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, με τη γνωστή ρήση: «Καθείς εφ' ω ετάχθη».
Λίγους μήνες μετά, στα μέσα Ιουλίου, ανακοίνωνε και επίσημα την υποψηφιότητά του!
Το ίδιο, περίπου, διάστημα, ο τότε νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον νέο “Καλλικρατικό” Δήμο Χανίων.
«Από 1ης Ιανουαρίου 2011 θα βρίσκομαι εκεί που θα με τάξουν οι πολίτες των Χανίων και θα μάχομαι για τα προβλήματα του νέου Δήμου. Προέρχομαι από την Αυτοδιοίκηση, ήμουν, είμαι και θα είμαι αυτοδιοικητικός, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που βλέπουν την αυτοδιοίκηση ευκαιριακά κι αν τους βγει...», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αρχοντάκης σε ομιλία του στη Μαλάξα του πρώην Δήμου Κεραμειών.
Ωστόσο, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο “αυτοδιοικητικός” κ. Αρχοντάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κοινό ψηφοδέλτιο που είχαν συγκροτήσει η “Δημιουργία, ξανά!”, η “Δράση” και η “Φιλελεύθερη Συμμαχία”.
Και χθες, επισημοποίησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πρόθεσή του να ασχοληθεί ενεργά με την κεντρική πολιτική σκηνή, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χανιά - Ανοιχτή Πολιτεία» και την ανάληψη καθηκόντων ως υπεύθυνου του κόμματος «Δράση» στην Κρήτη, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι θα συνεχίσει, ως δημοτικός σύμβουλος, να συμμετέχει και να στηρίζει την παράταξη που ο ίδιος δημιούργησε.
Τα δύο παραπάνω παραδείγματα -δεν είναι τα μόνα- καταδεικνύουν ότι στην πολιτική τα πάντα είναι πιθανά.
Καταδεικνύουν, επίσης, ότι οι όποιες δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα αφορούν συνήθως μια συγκεκριμένη, πολιτικά, χρονική στιγμή. Επομένως, ίσχυε και ισχύει το γνωστό “ποτέ μη λες ποτέ”.
Υπό αυτή την έννοια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενδεχομένως να αποδειχθεί μελλοντικά ότι έχει -πολιτικά και μόνο- η πρόσφατη συνεύρεση του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, σε ταβέρνα, όπου οι δύο άντρες απόλαυσαν το δείπνο τους κουβεντιάζοντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου