Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Επιθέσεις σε ηλικιωμένους
για τις συντάξεις


Οι επιτήδειοι
«χτυπούν» πέριξ
του κεντρικού
υποκαταστήματος
της Εθνικής
Τράπεζας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Τις συντάξεις ηλικιωμένων έχουν βάλει στόχο επιτήδειοι, οι οποίοι «χτυπούν», κατά διαστήματα, πέριξ του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας των Χανίων (στην οδό Τζανακάκη).
Οι δράστες παρακολουθούν, πιθανότατα, τους «στόχους» τους, ενδεχομένως και εντός της τράπεζας, και φροντίζουν να «χτυπούν» με ταχύτητα και θρασύτητα, έξω από το υποκατάστημα, είτε κλέβοντας πορτοφόλια, είτε αρπάζοντας τις τσάντες, είτε, ακόμη, σκίζοντας με σουγιά τις τσάντες!
Πριν από μία εβδομάδα, περίπου, σημειώθηκε μία ακόμη κλοπή σε βάρος 80χρονου Χανιώτη, ο οποίος μόλις είχε λάβει τη σύνταξή του, όπως κατήγγειλε ο γιος του στα «Χ.Ν.».
Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει τόσο στη Διεύθυνση της τράπεζας, όσο και στην Ασφάλεια, ωστόσο τα περιστατικά, αν και -φαίνεται να- βαίνουν μειούμενα, συνεχίζονται επί σειρά μηνών.
Ο διευθυντής του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Χανιά, Γιώργος Τζατζιμάκης, μιλώντας χθες στα «Χ.Ν.», επιβεβαίωσε ότι «έξω από το κατάστημα πράγματι έχουν γίνει κάποιες κλοπές, από άγνωστα άτομα, και αφορούν κυρίως ηλικιωμένους».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «μέσα στο κατάστημα δεν έγινε ποτέ τίποτα, γιατί λαμβάνουμε προφυλάξεις. Έχουνε γνώσιν οι φύλακες μέσα στο κατάστημα και δεν έχει συμβεί το παραμικρό».
Ο κ. Τζατζιμάκης σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, οι δράστες "χτυπούν" συνήθως τις ημέρες που γίνεται η καταβολή των συντάξεων, που είναι και ημέρες αιχμής. Έχουμε κάνει ό,τι έπρεπε να κάνουμε, έχουμε ενημερώσει την Αστυνομία, αλλά δεν έχουμε ακόμη αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο ίδιος.
Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους, αλλά και όλους όσοι κάνουν αναλήψεις από την τράπεζα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί «και να επιδιώκουν τουλάχιστον να μην είναι μόνοι τους, αλλά και να παρατηρούν, φεύγοντας από την τράπεζα, αν κάποιος τους ακολουθεί. Ακόμη καλύτερα», πρόσθεσε, ο κ. Τζατζιμάκης, «θα είναι να έχουν μία κάρτα, για να μπορούν να παίρνουν τα χρήματά τους από τα ATM όποτε θέλουν. Και βράδυ, και αργίες και Κυριακές. Είναι μια καλή λύση αυτή».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τμήμα Ασφάλειας Χανίων, οι καταγγελίες για κλοπές σε βάρος πελατών της τράπεζας ήταν περισσότερες πριν από μερικούς μήνες. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν μειωθεί αισθητά.
Αυτό, βέβαια, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα επί της ουσίας, αφού πολλά θύματα αναφέρουν τηλεφωνικά την κλοπή στην Αστυνομία, ωστόσο δεν πηγαίνουν στο αστυνομικό μέγαρο για να υποβάλλουν μήνυση κατ' αγνώστου, με αποτέλεσμα τα περιστατικά, επισήμως τουλάχιστον, να θεωρούνται ως μη γενόμενα.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι περιπτώσεις μικροκλοπών είχαν καταγραφεί παλιότερα και σε λαϊκές αγορές.

Αναδημοσίευση από τα «Χανιώτικα νέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου