Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Διάσωση και ανάδειξη
αιωνόβιων ελαιόδεντρων


Με στόχο τη διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση των αιωνόβιων μνημειακών ελαιόδεντρων της Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων του νησιού σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνημειακή ελιά Βουβών Κολυμπαρίου.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί και θα ακολουθήσουν επισκέψεις στην έκθεση «Ελαίας γη» στο Δρομόνερο Βουκολιών, στη μνημειακή ελιά Αγίου Γεωργίου Καντάνου και στη μνημειακή ελιά Παλαιών Ρουμάτων.
Στον χώρο αυτό θα πραγματοποιηθεί και ειδική ημερίδα.
«Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθούν τα μνημειακά ελαιόδεντρα της Κρήτης που έχουν ηλικία χιλιάδων ετών και αποτελούν την καλύτερη μαρτυρία ότι η ελιά και ο πολιτισμός της ελιάς υπάρχουν χιλιάδες χρόνια στο νησί», τόνισε ο επιστημονικός συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ Νίκος Μιχελάκης.
Ένας ακόμα στόχος, όπως τον περιέγραψε ο αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης, είναι να αναδειχθεί η διατροφική αξία του ελαιόλαδου και η είσοδός του στη διεθνή αγορά.
«Τέτοιου είδους προσπάθειες, φέρνουν ανάπτυξη και στην ενδοχώρα», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Βουκολιών Νίκος Μπομπολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου