Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΟΑΔΥΚ
Επιχείρηση... νοικοκύρεμα

Συγκεκριμένες
εντολές στους
προϊσταμένους
των Διευθύνσεων
του Οργανισμού
από τον Θανάση
Καρούντζο
σε χθεσινή
«κλειστή» σύσκεψη


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

«Νοικοκύρεμα» στα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δεδομένες οικονομικές του υποχρεώσεις, ζήτησε χθες ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΔΥΚ, Θανάσης Καρούντζος.
Ο κ. Καρούντζος προήδρευσε σε «κλειστή» σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί στα γραφεία του ΟΑΔΥΚ, στην Αγιά Χανίων, με τη συμμετοχή των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Οργανισμού. Η σύσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί στα Μέσα Ενημέρωσης και μετά το πέρας της ο κ. Καρούντζος, με τον οποίο επικοινώνησαν τηλεφωνικά τα «Χ.Ν.», αρκέστηκε να επιβεβαιώσει την πραγματοποίησή της, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί στα θέματα που συζητήθηκαν.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Καρούντζος ζήτησε από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων του ΟΑΔΥΚ τον περιορισμό, στο ελάχιστο, των εξόδων του Οργανισμού.
Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι τα 30 και πλέον αυτοκίνητα του ΟΑΔΥΚ (!) θα μειωθούν σε δέκα περίπου. Για τα υπόλοιπα, είτε θα κατατεθούν οι πινακίδες, είτε θα εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης κάποιων εξ αυτών σε Δήμους που έχουν ανάγκες, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από νομικής πλευράς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καρούντζος φέρεται να τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να έχει τόσα αυτοκίνητα ο ΟΑΔΥΚ»!
Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης ζήτησε, ακόμη ελαχιστοποίηση των λειτουργικών εξόδων (ρεύμα, τηλέφωνα, κ.λπ.), σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα «φούσκωμα λογαριασμών».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να «υιοθετηθεί» και να εφαρμοστεί στην πράξη ένα συγκεκριμένο σύστημα σε ό,τι αφορά τις προμήθειες και τις συναλλαγές του Οργανισμού με τους προμηθευτές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καρούντζος ζήτησε από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων του Οργανισμού να συνεργάζονται, καθημερινά, ως ομάδα, για μια σειρά από τρέχοντα θέματα που αφορούν προμήθειες, υπερωρίες, έξοδα, κ.λπ. Ζήτησε, δε, να του καταθέσουν -έως την ερχόμενη εβδομάδα- συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά τη μείωση στα κόστη.
Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ο κ. Καρούντζος όρισε, προσωρινά, ως «επικεφαλής» στον Οργανισμό τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Μάρκο Πατρελάκη, έως ότου οριστεί ο νέος γενικός διευθυντής, καθώς η θέση παραμένει κενή μετά την παραίτηση του κ. Μανώλη Σπανουδάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ.Ν.», επικρατέστερος για γενικός διευθυντής του ΟΑΔΥΚ θεωρείται ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Γιάννης Μπατζέλης.

Αναδημοσίευση από τα «Χανιώτικα νέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου