Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΣΧΟΛΙΑ



Έλλειμμα

Συνεδρίαση, την περασμένη Παρασκευή, του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την προτεινόμενη, από τη Δημοτική Αρχή, “παραλαβή της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας του ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ιναχωρίου”.
Συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από αντεγκλήσεις, διαφωνίες, διαξιφισμούς μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά και από σημαντικές παρατηρήσεις - επισημάνσεις από δημοτικούς συμβούλους. 
Η πιο καίρια και καθοριστική παρέμβαση έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Κισάμου, Αντώνη Σχετάκη και είχε ως αποτέλεσμα να παρθεί, τελικά, ομόφωνη απόφαση για το θέμα παρά τα όσα είχαν προηγηθεί!
Συγκεκριμένα, ο κ. Σχετάκης, με λόγο μετριοπαθή και μετρημένο, χωρίς οξύτητες και ακρότητες, με την κατάθεση συγκεκριμένων εύλογων ερωτημάτων - προβληματισμών, αλλά και συγκεκριμένης αντιπρότασης, κατάφερε, στο σύντομο αλλά ουσιαστικό χρονικό διάστημα που πήρε τον λόγο, να οδηγήσει το Σώμα σε σύγκλιση απόψεων.
Με αφορμή το γεγονός αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι η γενικότερη -διαχρονικά- δημόσια παρουσία του κ. Σχετάκη, ενός ανθρώπου της Αυτοδιοίκησης, με πλούσιες εμπειρίες, σημαντικό έργο στην περιοχή της Κισάμου, πνεύμα σύνθεσης και διάθεση συνεχούς επιμόρφωσης, παρά τα όποια τυχόν λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος, καταδεικνύει, εν πολλοίς, ένα σημαντικό... έλλειμμα, που εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει παρακολουθώντας συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε παγκρήτιο και πανελλαδικό επίπεδο.
Ένα έλλειμμα που αφορά την καλή προετοιμασία και γνώση των θεμάτων, τη δυνατότητα ανάλυσης και κατάθεσης σοβαρών προτάσεων με επίσης σοβαρά επιχειρήματα και γενικότερα την παραγωγή πολιτικού - αυτοδιοικητικού λόγου που πείθει για την αξιοπιστία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου